Hoe was je jouw linnen sjaal

 

Wasvoorschrift en advies linnen sjaals.

Als je een linnen sjaal van PimpsandPearls hebt gekocht of van plan bent dit te doen, vraag je je misschien af hoe je hem moet wassen. Mag deze in de wasmachine? Hieronder vind je enkele was richtlijnen. Met deze was informatie helpen we jou om langer plezier te hebben van jouw Maxima, Triangle, Basis Square of Waffle linnen sjaal. Kortom, deze zal er dan op zijn best uit blijven zien.

Een linnen sjaal is namelijk de perfecte aankoop als je wil genieten van het gevoel van linnen zonder je zorgen te hoeven maken over het onderhoud ervan.

 

Linnen is namelijk een slijtvaste en onderhoudsvriendelijke stof.

Wasvoorschrift en advies linnen sjaals

Onze linnen sjaals zijn gemaakt van 100% biologisch linnen en kunnen in de machine gewassen worden, waardoor de sjaal makkelijk schoon te houden is. De natuurlijke vezels in linnen maken het een ademende stof, die je koel houdt bij warm weer en lekker warm bij koud weer. Linnen is ook een zeer sterke stof, dus met de juiste zorg gaat je sjaal vele jaren mee.

Om jouw linnen sjaal er mooi uit te laten zien, is het belangrijk om de juiste wasvoorschriften te volgen. Linnen is een natuurlijk product dat bij elke wasbeurt zachter en meer absorberend wordt. De volgende was instructies helpen je om je linnen sjaal in onberispelijke staat te houden.

Gebruik je de wasmachine? Ons was advies:
Was de sjaal dan met het fijnwas-programma, bij voorkeur in een halfvolle trommel op een koel of lauwwarme (max. 30°C) temperatuur. Dus nooit te koud of te heet. Gebruik ook absoluut geen agressieve wasmiddelen of bleekmiddelen. Als je wasmachine de mogelijkheid biedt om de hoeveelheid water in te stellen, kies dan voor zoveel mogelijk water. Linnen moet namelijk vrij kunnen bewegen in de trommel. Misschien een overbodige tip: linnen was je, net als katoen, gewoon per kleur apart.
Kies daarnaast ook een programma dat kort spoelt en centrifugeert. Haal de sjaal meteen uit de wasmachine als deze klaar is om kreuken te voorkomen. Doe linnen nooit in de droger, maar hang het lekker in de wind aan de waslijn of op een wasrek. Linnen droogt van nature namelijk heel snel.

Liever een handwas?
Als je je linnen sjaal met de hand wast, doe dit dan alleen met voorzichtige wrijvende bewegingen. Wring of draai de stof niet, want dit kan de vezels beschadigen. Spoel de sjaal daarna goed uit en laat deze kort centrifugeren.

Als jouw linnen sjaal een beetje gekreukeld is dan strijk je deze gewoon glad met je handen. Het beste doe je dat dan als die nog een beetje vochtig is. Dat bespaart je bovendien extra strijkwerk.
Indien nodig kan ook een koel strijkijzer of een stomer worden gebruikt.

Volg deze was richtlijnen, wasvoorschrift en advies linnen sjaals. Zo geniet je extra lang van jouw mooie linnen sjaal. Dat is dan ook nog eens lekker duurzaam.
Niet te vaak wassen bespaart niet alleen water maar ook energie. Zo help je het milieu ook nog een handje. Hoe fijn is dat!