Co-creatie PimpsandPearls: Verpakkingen als een cadeau 

In de afgelopen jaren heeft de verpakking steeds meer aanzien gekregen. De verpakking wordt steeds vaker gezien als onderdeel van het product. In het geval van deze co-creatie met het eigentijdse Pimps&Pearls nemen we dit wel heel letterlijk. In opdracht van eigenaresse Monique Mangal ontwikkelde Van der Windt namelijk een bag-in-bag tasorganizer. En dat is nog niet alles…

PimpsandPearls is een uniek accessoireconcept,

waarmee je in drie stappen een persoonlijk sieraad maakt. Naast handgemaakte sieraden verkoopt het bedrijf ook tassen en sjaals. Van der Windt levert al zes jaar de industriële verpakkingen, waaronder vouwdozen, vulmateriaal en etiketten. “Maar we hebben natuurlijk veel meer in onze mars,” vertelt Rosalie Gijsberts, medewerker Telesales bij Van der Windt, met enige trots. “En dat weet Monique inmiddels ook. Zo hebben we samen onder andere een bijzonder cadeaudoosje, een sieradenzakje en een bag-in-bag tasorganizer ontwikkeld.”

Verpakkingen als een cadeau: het cadeaudoosje 

“Ik was een beetje zoekende,” vertelt Monique. “Ideeën zat, maar het uitwerken hiervan is een tweede. Op de webshop van Van der Windt kwam ik een pop-up flesdoos tegen. Zoiets wilde ik voor Pimps&Pearls, maar dan in miniformaat. Van der Windt is toen met mijn idee aan de slag gegaan en met succes. Het sieradendoosje is een echt cadeaudoosje geworden. Winkeliers bestellen het doosje er vrijwel altijd extra bij.”

Inspiratiesessie, verpakkingen als een cadeau speciaal voor jou

“Het cadeaudoosje smaakte Monique naar meer,” vertelt Rosalie. “Daarom heeft onze Accountmanager Suzanne van Moergastel een maatwerk inspiratiesessie voor PimpsandPearls georganiseerd. Tijdens deze sessie laten we klanten zien, wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verpakkingen. Op basis hiervan zijn we uiteindelijk samen om de ontwerptafel gaan zitten.” “PimpsandPearls ontwerpt alles zelf en dus ook de verpakking,” vult Monique lachend aan. “De expertise van Van der Windt konden we hierbij heel goed gebruiken. Zij komen steeds met leuke ideeën en weten precies wat er op de markt verkrijgbaar is en wat er mogelijk is.”

Natuurlijke look

“We waren echt op zoek naar iets ‘eigens’,” vervolgt Monique. “De natuur is voor ons een belangrijke inspiratiebron en dit moet overal in terugkomen. Uiteindelijk hebben we op advies van Van der Windt gekozen voor canvas als materiaal voor de sieradenzakjes en de bag-in-bags. Dit natuurlijke, stoere materiaal past uitstekend bij wie we zijn en waar we voor staan. Maar met alleen het materiaal ben je er nog niet. Er kwam nog heel wat kijken bij de afwerking. Van het plaatsen van het label tot het kiezen van het juiste leren koordje. Alles moet tot in het kleinste detail kloppen. Van der Windt heeft dit traject prima voor ons verzorgd.”

Verrijking

“De verpakking is een verrijking van ons product,” vervolgt Monique. “Onze producten zijn een cadeau op zich, of je ze nu koopt voor iemand anders of voor jezelf. En daar hoort een mooie verpakking bij. De sieradenzakjes zijn geschikt voor meermalig gebruik. Je kunt er natuurlijk je sieraden in bewaren of je geeft het zakje door. De bag-in-bag tasorganizer vormt een vast onderdeel van onze tassencollectie. Het canvas past uitstekend bij het hoogwaardige kwaliteitsleer van de tassen. In dit geval is de verpakking niet alleen een verrijking, maar ook een letterlijk onderdeel van ons product.”

Verpakkingen als een cadeau speciaal voor jou