We zetten ons in voor een schonere en gezondere wereld. Betrokken bij mens en milieu.

We houden van de natuur en natuurlijke materialen. In ons dagelijkse werk en bij de creatie van nieuwe collecties staat de groene gedachte bovendien altijd centraal.
Daarnaast is maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen voor PimpsandPearls een belangrijke waarde. En zijn dan ook de drijfveer in onze manier van ondernemen. We spannen ons in om milieu, mens en dier zo min mogelijk te belasten.

Niet alleen in onze keuze van materialen komt dat terug maar ook met welke leveranciers we samenwerken.

Naast ons eigen atelier met enorm ervaren en zeer vakkundige medewerkers werken we samen met kleine lokale ambachtelijke ateliers op bijvoorbeeld Bali. Door onze nauwe samenwerking zorgen we dat de medewerkers daar eerlijke lonen ontvangen en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden gewaarborgd zijn. Hierdoor krijgt de lokale bevolking een echte kans op een beter leven. Samen dragen we zo ons (edel)steentje bij voor een betere wereld en groenere toekomst.

 

Giro 555.
Ons hart gaat uit naar de getroffen families in en uit Oekraïne. Niet alleen naar de mensen die op de vlucht zijn, maar ook naar degenen die achter zijn gebleven. We konden daarom ook niet stil blijven zitten en hebben onze eigen actie geïnitieerd “Laat je zien, draag de kleuren van Oekraïne”.

Speciaal voor Oekraïne hebben wij o.a. een hanger van Lapis Lazuli met geel Citrien mini bedeltje. Een Citrien armband met blauw Dumortieriet. Een hartje of een donker blauw leren Armband met Citrien mini bedeltje gemaakt.

Dé blauw-gele kleuren van de nationale vlag van Oekraïne.

Met de aankoop van deze limited PimpsandPearls sieraden betuig je steun door de landskleuren van Oekraïne te dragen. Wij doneren 50% van de opbrengst van de verkoop aan giro 555.
Door deze donatie kunnen de samenwerkende hulporganisaties noodhulp verlenen zoals onderdak, sanitaire voorzieningen, water en eten. Daarnaast wordt ook medische (psychische) hulp gegeven en noodonderwijs voor de kinderen opgezet. Iedereen een hartelijke ‘Dank je wel’ voor hun aankoop. Hierdoor hebben we al een aantal mooie donaties kunnen doen.

Recycle, Reuse, Reduce

Met alle medewerkers in ons team leveren we dagelijks een bijdrage door bewust om te gaan met het reduceren en scheiden van afval en het elektriciteits- en gasverbruik terug te brengen.
Lege dozen en ook andere materialen worden bovendien bewaard. Wij hergebruiken namelijk zoveel en zo vaak mogelijk niet alleen dozen maar ook ander verpakkingsmateriaal.  Hierbij doen wij ook een beroep op onze klanten om ook materialen te hergebruiken of in ieder geval op de juiste manier te sorteren in hun afvalstroom. Recyclen, dat doen we samen, op naar zero waste!

Verantwoord duurzaam sieradenmerk PimpsandPearls.

Go Green, Back to Nature….     🌳

Om verspilling tegen te gaan organiseren we bovendien jaarlijks een magazijnopruiming. Op deze manier gooien we al onze handgemaakte duurzame artikelen, gemaakt in ons eigen atelier, niet weg. In tegendeel we bieden ze aan voor een aantrekkelijke gereduceerde prijs. Onze sustainable bijdrage aan het milieu.
Iedereen doet mee, niet alleen onze verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland maar ook jij, de PimpsandPearls fan.

Een deel van de opbrengst gebruiken we om samen met @TreesforAll bomen te planten in duurzame en sociale bosprojecten in Nederland en Vietnam.
De eerste zaadjes zijn afgelopen jaar geplant om een groene en gezonde aarde door te geven aan de volgende generatie. Onze gevarieerde mix van boompjes groeien op dit moment volop in de kwekerij. Als ze straks groot genoeg zijn, komt het moment dat ze kunnen worden geplant. Zo zal een deel worden gebruikt om inheemse bossen te herstellen en voor uitsterven te behoeden.
Bovendien helpen bomen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden.

HELP SAVE OUR PLANET