Turquoise

Turquoise Stone of Happiness.

December is een speciale feestelijke maand.

Voor liefhebbers van edelstenen is het dé maand van Turquoise. Een prachtige blauwgroene steen met een rijke geschiedenis. Turquoise bestaat al eeuwen. In feite is het een van ‘s werelds oudste edelstenen. Lees er daarom wat meer over in deze blog.

Bij PimpsandPearls hebben we een zwak voor deze prachtige edelsteen. Het blijft fascineert om te bedenken dat de ruwe stenen in de grond worden gevonden. Om ze daarna vervolgens te transformeren tot iets zo geweldigs en moois als onze sieraden. Bovendien zie je betoverende blauwgroene steen dan ook ruimschoots terug in onze nieuwe Mala collectie in 2023.

Gefeliciteerd als je in december bent geboren. Je hebt met een Turquoise sieraad aan je zijde voorspoed en geluk in je toekomst. Diverse beroemdheden zoals Bette Midler, Taylor Swift, Christina Aguilera en Ellie Goulding vieren deze maand hun feestje.

De legende van turquoise door de geschiedenis heen.

Turquoise is een oude edelsteen. Een van de eersten die de mens kent. Ook al bekend bij Oriënt en bij bijvoorbeeld Azteekse culturen duizenden jaren geleden. De naam komt van ‘turcois’ (uit Turkije).
Deze edelsteen komt voor in voornamelijk blauwgroen, groenblauw tot blauw of groen met bruine of zwarte aders. Dit spinnenweb patroon geeft de echtheid van de steen aan. Turquoise is de enige edelsteen waar een officiële kleurnaam naar vernoemd is.
De Turquoise komt uit o.a. Afghanistan, China, Mexico, USA en Polen. Turquoise staat bekend om zijn kracht en beschermende eigenschappen. Deze prachtige blauwe steen heeft namelijk een sterke gezondheids- en welzijnsenergie. Tevens trekt Turquoise geld en rijkdom aan. De zeer sterke talisman brengt liefde, vreugde en succes.

 

Turquoise Stone of Happiness

Trakteer jezelf eens op een prachtig, handgemaakt en door Monique ontworpen sieraad. Denk aan een mooie edelsteen ketting, een turquoise armband of oorbellen.
Bovendien is dit een edelsteen met een speciale betekenis. Je kunt niet fout gaan met turquoise sieraden.