Sieraden en accessoire fotografie

De fotoshoot bij PimpsandPearls

Bij PimpsandPearls stellen we hele hoge eisen als het gaat om mooie en duidelijke foto’s. Niet alleen zijn ze erg belangrijk voor een goede uitstraling maar ook willen we onze sieraden en accessoires zo reëel mogelijk laten zien. In deze blog focussen we ons op het maken van sfeer beelden.

Sieraden en accessoire fotografie  is een essentieel onderdeel van ons proces.

Alle productfotografie neemt Jules voor zijn rekening.  Jaarlijks plannen we naast de productfoto’s ook meerdere keren een shoot met een fotograaf voor een foto impressie in. Deze shoots zorgen voor de mooie sfeerfoto’s op de website. De twee fotografen die de product- en sfeerfoto’s maken gaan totaal anders te werk. Kortom; het zijn dan ook echt twee totaal verschillende ‘takken van sport’

Wat je op onze website, nieuwsbrieven en socials ziet zijn natuurlijk de eindresultaten.

Ben je nieuwsgierig wat er tijdens een fotoshoot allemaal gebeurt? We gunnen je graag een kijkje achter de schermen.

Allereerst is er natuurlijk de voorbereiding die nodig is om het mooiste eindresultaat tot stand te brengen. Wat en waar gaan we fotograferen, hoe en wanneer? Iedere shoot bepalen we eerst welke collectie er op de gevoelige plaat moet worden vastgelegd. Zijn het sieraden, sjaals of juiste tassen.
Nadat we besloten hebben wat we uit willen lichten, kijken we wie er o.a. nodig zijn om de shoot tot een succes te maken.

Natuurlijk is daar de fotograaf. De laatste jaren werken we veel samen met onze ‘huis’ fotografe Ingrid. Zij heeft door de jaren heen veel gevoel en expertise met PimpsandPearls opgedaan. Ze weet precies hoe de sieraden en mode accessoires het best tot hun recht komen.

Dan volgt de volgende vraag

Maken we wel of geen gebruik van een model? En wie willen we daarvoor dan gebruiken? De keuze is snel gemaakt. Tijdens deze foto shoot werken we ook weer samen met Wendy. Een professioneel model die de kneepjes van het vak goed beheerst. Bovendien is Wendy een model met een gezicht waarmee je jezelf makkelijk kan identificeren. Ze is bijna ‘the girl next door’.
Misschien herken je haar wel van vorige foto impressies van PimpsandPearls.
Daarnaast is natuurlijk het vastleggen van de datum en locatie van de shoot essentieel. Eén van de opties is bijvoorbeeld Strandtent Bula.

 

Keuzes gemaakt, datum vastgelegd. Nu kunnen we echt aan de slag.

Deze shoot staat in het teken van onze allernieuwste biologisch katoenen sjaal.

Een heerlijke luchtige, multifunctionele omslagdoek. Deze draag je niet alleen als sjaal maar ook als poncho of kimono. Echt een fantastisch zomer accessoire. Dit laten we dan ook graag duidelijk terugkomen op de foto’s.
Op de dag van de shoot valt de beoogde buiten locatie aan het Zeeuwse strand bij een strandtent behoorlijk tegen. Na een aantal stralende en zonnige dagen is het volledig bewolkt, heel erg koud en vooral somber. Daarnaast is de Beach club ook gesloten. Geen eenvoudige klus om daar dan een zomers tintje weer te geven. Maar, we laten ons ook niet zomaar uit het veld slaan. Gelukkig is vooraf al een alternatief vastgelegd. Het pool house met stoere beton look van een vriendin biedt ons een mooie achtergrond voor de foto sessie. Het is duidelijk dat iedereen bij deze shoot haar eigen expertise heeft. Monique heeft de lead als het gaat om welke sjaal het allemaal draait. Zij bespreekt met Wendy op welke manier deze kunnen worden gestyled.

Maar niet alleen de sjaal is belangrijk

Bij de sieraden en accessoire fotografie zijn meer factoren van belang. Ook onze edelsteen sieraden zoals oorbellen, armbanden en kettingen zorgen voor hét perfecte plaatje. Deze items zijn met zorg door Monique speciaal voor deze shoot gekozen.

“Strike a pose”

Nu is het beurt aan Wendy en Ingrid. Het is mooi om te zien dat er een zekere magie tussen fotograaf en model ontstaat. Camera-instellingen zoals diafragma, sluitertijd maar ook scherptediepte, belichting. Ook de keuze van achtergronden. Het zijn alle kleine, maar o zo belangrijke details die de sfeer op de foto weergeven. Ingrid is helemaal in haar element.
Bij Wendy komt het aan om de juiste, zo ongedwongen mogelijke poses aan te nemen. Ook zij speelt met licht en schaduw voor het optimale resultaat. Tijdens de sessie lukt het ons om de verschillende manieren waarop deze sjaal kan worden gedragen vast te leggen. Dat alles op een speelse en natuurlijke manier.

Het doel om het perfecte plaatje te creëren is steeds weer een uitdaging. Dat maakt iedere shoot op zich weer spannend. Uiteindelijk lukt het ook weer met deze sessie. Dankzij veel inspiratie, creativiteit maar vooral ook heel veel plezier brengen we een super resultaat tot stand.
Daar zijn we samen best wel trots op.

Ben jij benieuwd naar de nieuwste sjaal uit deze shoot? Kijk dan hier voor de volledige collectie!