Mala kettingen uniek en handgemaakt

De oorsprong van de Mala-halsketting gaat terug naar India. De mala sieraden worden daar al eeuwenlang gebruikt als krachtig hulpmiddel voor meditatie en yoga.

Wat is een Mala-ketting en waarom zijn ze zo razend populair?


Wist je dat de oorsprong van de Mala-halsketting gaat terug naar India? De mala sieraden worden daar al eeuwenlang gebruikt. Vaak als krachtig hulpmiddel voor meditatie en yoga. Een Mala ketting is gemaakt van kralen, meestal 108 in aantal.

Deze kettingen worden met name binnen het Hindoeïsme gebruikt als gebedskettingen. Vooral om mantra-herhalingen te tellen. Daarnaast wordt het tijdens het mediteren vaak om de nek of pols gedragen. Er bestaan ook Mala’s met minder beads voor kortere meditaties.

Mala-kettingen zijn er in verschillende kleuren en ontwerpen. Maar ze hebben allemaal één (oorspronkelijk) gemeenschappelijk doel.  Het bevorderen van vrede en meditatie.
Net als de Mala ketting zelf hebben ook de edelstenen een speciale betekenis.

Modieuze edelstenen om toe te voegen aan je garderobe

Mala-kettingen zijn al jaren populair onder yogaliefhebbers. De laatste tijd zijn ze ook een geliefd fashionstatement. Vooral onder de modebewuste mannen en vrouwen. De Mala sieraden zijn namelijk een geweldig accessoire bij elke outfit. En niet alleen om je van een persoonlijke stijl te voorzien.  Maar bovendien ook om een vleugje luxe toe te voegen. Ze kunnen bij elke gelegenheid worden gedragen. Daarnaast zijn ze daarom perfect voor iedereen die een beetje “zen” aan hun stijl wil toevoegen. Ben je ook fan van de boho-look ga dan eens voor deze musthaves. Ben jij op zoek naar het perfecte accessoire? Koop dan een Mala-ketting!

 

 

Persoonlijke twist

Kortom, Mala’s zijn een geweldige manier om mode en edelstenen in je garderobe op te nemen. Ze kunnen op verschillende manieren worden gedragen. Daardoor passen ze bij elke outfit. Want of je nu op zoek bent naar een nieuw sieraad om toe te voegen aan jouw collectie of een uniek cadeau voor een vriendin, een Mala-ketting is zeker het overwegen waard.

Mala juweeltjes

Saya Mala sieraden. Onze unieke en handgemaakte sieraden worden vervaardigd in een klein familie atelier op Bali. Wist je dat ze handpicked gemaakt worden? Dit met edelstenen die spirituele betekenissen en eigenschappen hebben? Hier zijn enkele van de meest populaire edelstenen die worden gebruikt in onze Saya Mala-kettingen.  Zoals bijvoorbeeld: Amazoniet, Labradoriet, Rozenkwarts of Tijgeroog.
Van Tijgeroog wordt bijvoorbeeld gezegd dat het een uitstekende steen is voor aarding en bescherming.

Ben jij op zoek naar een nieuwe manier om te mediteren?

Of wil je meditatie in je dagelijkse routine opnemen? Probeer dan eens een van de Mala-kettingen.

Wat het ook voor jou betekent, er zijn veel verschillende manieren om een Mala-ketting te dragen. Om een geheel eigen twist aan de Mala ketting te geven hebben we bij PimpsandPearls bijpassende edelsteen hangers. Deze bedels zijn in verschillende edelstenen verkrijgbaar. Zo geeft je jouw Mala in een handomdraai een hele eigen unieke stijl.

Draag daarom deze ketting dus als een op zichzelf staand stuk of combineer deze met andere sieraden.  Bijvoorbeeld met de Mala armbanden en oorbellen, zodat je zo een unieke look kunt creëren.

Koop hier Saya Mala sieraden; onze unieke en handgemaakte sieraden.