Dit is een edelsteen die niet alleen voorkomt in transparante vorm maar ook in opaak (ondoorzichtig).
In de steen kunnen zich o.a. fijne holle kanaaltjes bevinden die het licht reflecteren. Door deze kanaaltjes krijgt de Aquamarijn een prachtige extra schittering als van een ‘ijskristal’.
Iedere edelsteen is daardoor uniek in kleur, vorm en uiterlijk en maakt de waarde van de steen eerder meer bijzonder dan minder.

Oorsprong


De naam “aquamarijn” is afgeleid van het Latijnse “aqua marina” of “zeewater”.
Al eeuwen wordt Aquamarijn gebruikt in sieraden, vooral in ringen, edelsteen armbanden en kettingen. In die tijd van de Grieken en Romeinen dacht men dat het dragen van Aquamarijn voor een veilige reis op zee zou zorgen en bescherming bood tegen de god van de zee (Poseidon en Neptunus). Deze edelsteen wordt daarom ook wel The Sea Stone genoemd.

 

Aquamarijn; een betoverende edelsteen

De lente is in aantocht, dus is het de perfecte tijd om een vleugje zee blauw aan je garderobe toe te voegen. Aquamarijn is een koele, verfrissende edelsteen die goed past bij zowel casual als formele outfits. Een tip voor het stylen van aquamarijn voor de lente: accessorize bijvoorbeeld een witte blouse of top met een aquamarijn edelsteen ketting of oorbellen.
Profiteer deze maand dus van de natuurlijke schoonheid van aquamarijn door het op te nemen in je outfit.

Aquamarijn is de geboortesteen van de maand maart

Ben jij in maart geboren dan heb je een aantal geweldige eigenschappen.
Je bent doorgaans energiek, enthousiast en optimistisch. Daarnaast heb jij een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid, en er kan op worden gerekend dat je opkomt voor waar je in gelooft. Je hebt een groot hart en staat positief in het leven. In maart geboren mensen houden daarnaast vaak van een uitdaging. Kortom; als vriendin ben je trouw en kan men door dik en dun op je rekenen, ook in de liefde.
Beroemdheden die ook in maart hun feestje vieren zijn onder andere Reese Witherspoon, Eva Mendes, Mariah Carey en Lady Gaga

 

Koop een geweldig en uniek cadeau!


Van aquamarijn wordt gezegd dat het geluk en voorspoed bevordert, vooral op het gebied van liefde, geld en reizen. Het is dus echt een geweldig cadeau voor mensen die in maart zijn geboren.

Alle Aquamarijn edelsteen sieraden vindt je hier.