Linnen sjaals en fashion. Maak je outfit klaar voor de lente met een linnen sjaal.

De geschiedenis van de sjaal. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat de oorsprong van de sjaal is? Sjaals worden namelijk al eeuwenlang als modeaccessoire gedragen en de populariteit groeit alleen maar.

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat de oorsprong van de sjaal is?

Al eeuwenlang draagt men sjaals als modeaccessoire, de populariteit groeit alleen maar. Hoewel de materialen en ontwerpen van sjaals sterk verschillen, is één type sjaal door de jaren heen populair gebleven: de linnen sjaal. In het oude Egypte (1350 B.C.) verschenen sjaals en omslagdoeken voor het eerst. Later in de tijd van de Romeinen werd de sjaal zelfs een status symbool. Tijdens de Middeleeuwen ontstaat de trend bij dames om een linnen sjaal om het hoofd te dragen. Door de jaren heen wordt de sjaal een hot item in de garderobe en is nu niet meer weg te denken uit het modebeeld.

 

Hoe wordt onze 100% bio linnen sjaal gemaakt?


Natuurlijk linnen wordt gemaakt van de Europese vlasplant. De beste kwaliteit vlas groeit namelijk in de kuststreek vanaf Normandië tot Noord Nederland. Deze plant bloeit kort maar hevig in juni, elk blauw-paars bloemetje bloeit maar één dag. In juli worden de planten uit de grond getrokken en op de akkers gelegd om te drogen. Na ongeveer 6 weken wordt het vlas in balen gerold. Deze heb je vast wel eens op de velden zien liggen als je richting de kust rijdt.

Als het vlas eenmaal van het veld in de fabriek terecht komt begint de lange weg naar linnen. Eerst het zwingelen, hierbij breekt een machine de harde stengel in delen en verwijdert ze van de vlasvezel. Niets gaat hierbij verloren. De stengel wordt bijvoorbeeld stalstrooisel terwijl de zaden voor o.a. lijnzaadolie en zeep worden gebruikt. Na het kammen van de vlasvezels, hekelen genoemd, blijven pure linnen vezels over welke gebruikt worden voor touw en fijne garens. Het echte werk begint nu, het spinnen van de fijne garens. Op enorme weefgetouwen worden zo de basisstoffen voor onze sjaals zoals o.a. de Maxima XL en de Dress2Impress collectie geproduceerd. Tijdens het hele proces worden met enorme nauwkeurigheid de kwaliteit van het weefsel gecontroleerd.
Zodra de stof geweven is ondergaat het een aantal wassingen zodat de stof heerlijk zacht wordt. Verven gebeurd daarna in een door ons gewenste kleur.

Duurzaam

Alle linnen PimpsandPearls sjaals zijn een duurzame accessoire die op een eerlijke manier, met respect voor het milieu en voor een eerlijke prijs worden geproduceerd.
Hoe langer je de sjaal draagt hoe duurzamer deze is. Linnen spant als het op draagplezier aan komt namelijk de kroon. Met de juiste verzorging gaat een linnen sjaal jaren mee.

Was tip: Om je linnen sjaal mooi te houden was deze dan op een fijn wasprogramma. Gebruik een mild wasmiddel en stop de trommel ook niet te vol maar geef deze de ruimte. Droog de sjaal bij voorkeur lekker in de buitenlucht. Even een paar minuutjes in de droger maakt jouw sjaal dan weer heerlijk zacht en luchtig.

Waarom een linnen sjaal onmisbaar is in je garderobe?

Linnen sjaals en fashion. Linnen is een natuurlijke vezel die zeer duurzaam en ademend is, waardoor het een ideaal materiaal is voor sjaals. Linnen sjaals zijn echt perfect voor elk weer, omdat ze je koel houden in de zomer en warm in de winter. Daarnaast is het een lichtgewicht stof die niet kriebelt en alleen maar zachter, mooier wordt door het te dragen en lang meegaat. Bovendien worden onze sjaals eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd.

Doordat linnen licht en luchtig is, is het een ideale en belangrijke must-have modeaccessoire voor het voorjaar en onmisbaar in jouw garderobe. Wanneer het weer begint op te warmen denk er dan eens over om een linnen sjaal aan je collectie toe te voegen. De linnen sjaal is tijdloos en je kunt er verschillende stijlen mee creëren, niet alleen als sjaal maar ook als omslagdoek. Met zoveel kleuren en ontwerpen in de Dress2Impress collectie om uit te kiezen, is er voor iedereen een perfecte linnen sjaal.

Wat is jouw favoriete modeaccessoire?

Kies uit onze Dress2Impress collectie bijvoorbeeld een Triangle, een vierkante Basic Square of de lange wikkelsjaal Long XL. Je vindt er vast en zeker een model dat perfect bij jouw stijl past en zorgt dat je er geweldig uitziet. Wat te denken van de heerlijke Maxima XL; je voelt je comfortabel in deze stijlvolle sjaal, die ook dienst doet als omslagdoek. Onmisbaar voor fashionista’s is de Bandana als sjaaltje om de hals (neckerchief) of als haarband. Alles kan en alles mag; veel plezier met experimenteren!

 

 

Hoe style je een linnen sjaal?

Linnen sjaals en fashion. Er zijn veel verschillende manieren om een linnen sjaal te dragen. Ze zijn bovendien een geweldige manier om een vleugje kleur en design toe te voegen aan jouw outfit. Maak je fashion outfit klaar voor de lente met een linnen sjaal!

Bekijk de style video hier.