From Flax to Linen

Klik hier voor alle sjaals

Linnen: van vlasplant tot sjaal

Mensen dragen al eeuwenlang linnen sjaals vanwege hun vele voordelen. Linnen is een natuurlijke vezel gemaakt van de vlasplant en staat bekend om zijn duurzaamheid, ademend vermogen en absorptievermogen. Dat betekent dat een linnen sjaal je warm kan houden in de winter en koel in de zomer. Het is ook zacht voor je huid en veroorzaakt geen irritatie zoals sommige andere stoffen dat kunnen.

 

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant en wordt al eeuwen in West-Europa verbouwd met als belangrijkste productielanden Nederland, België en Frankrijk. Ons exclusief linnen wordt duurzaam geproduceerd: de vlasplant groeit het beste in natuurlijke grond, alle delen van de plant kunnen worden gebruikt en de plant heeft veel minder water nodig dan bijvoorbeeld de katoenplant.

Zaaien en oogsten

Nadat de vlasplant rond april wordt gezaaid is hij na ongeveer honderd dagen klaar om te oogsten. Hij heeft in deze periode niet veel zorg nodig. De plant gedijt het beste bij een koele, vochtige temperatuur en in natuurlijke aarde. Als er teveel kunstmest wordt gebruik wordt de vezel te lang en daarom slapper. Als de vlasplant eenmaal bloeit krijgt hij blauwe bloemen. Hij bloeit maar heel even: om precies te zijn maar twee tot acht uur.