Februari geboorte edelsteen Amethist

Februari geboorte edelsteen Amethist.

De tijd van de prachtige Amethist edelsteen en Valentijnsdag (dus romantiek). Daarnaast valt dit jaar de viering van het feest der feesten voor alle Carnaval lovers in de maand februari. Ook bij PimpsandPearls vieren we ons eigen feestje. Monique blaast namelijk weer een extra kaarsje op de taart uit. Hiep, hiep, hiep hoera!

In deze blog schrijven we over de Amethist edelsteen.

Violet-paarse tinten

Zijn violet-paarse tinten, als gevolg van sporen van ijzer en mangaan in kwarts, hebben mensen sinds de oudheid gefascineerd. Amethist staat al heel lang bekend als een symbool van vrede, kracht en moed. Vanwege zijn beschermende en kalmerende eigenschappen is het dan ook een erg geliefde steen. De naam amethist komt uit het Grieks (Amethystos). Zij dachten dat de steen kon beschermen tegen dronkenschap en een kater. Misschien niet helemaal toevallig dat Carnaval dan ook in de maand van de Amethist valt☺

Vooral sieraden van amethist zijn populair bij mensen die hun individuele stijl willen uiten. Van fantastische oorbellen tot prachtige kettingen en armbanden met amethist edelstenen.

Paars lila is helemaal HOT

Eén van de meest geziene  kleuren van dit moment in de mode zijn paars en lila. Het zijn ook zeker blijvertjes. Lila is de nieuwste kleur ‘black” van het seizoen en overal omarmen modeliefhebbers deze kleur.

De verbluffend mooie Amethist wordt ook al lang geassocieerd met fashion. Door zijn dieppaarse tot lila kleur is amethist één van de meest gewilde edelstenen in de geschiedenis. Deze unieke edelsteen voegt in een handomdraai een vleugje verfijning toe aan elk ensemble. Zonder overdreven opzichtig te zijn. De subtiliteit maakt het een ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een elegante look.

 

 

 

Met zoveel heerlijke manieren om paars of lila te dragen, wordt het een onmisbaar onderdeel van het arsenaal van elke fashionista en van jou. Ideaal voor elke gelegenheid, van een casual look voor overdag tot een avondje uit. Bovendien is het een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar iets anders.

Kortom deze kleur geeft elke garderobe meteen een vleugje ‘hip’ maar zeker ook tijdloze elegantie.