De mysterieuze maandsteen van mei; de smaragd.

Smaragd is afkomstig van het Grieks woord ‘smaragdos’ wat groene steen betekent.

Colombia is verreweg de grootste producent van smaragden ter wereld. Andere landen met waar men smaragdafzettingen vindt zijn Australië, Brazilié, Zambia en de Verenigde Staten.
De steen is uitgesproken en opvallend. De groene kleur varieert tussen blauwgroen en licht geelgroen. Daarnaast is smaragd over het algemeen transparant met kleine insluitsels.
Deze onvolkomenheden worden niet gezien als negatieve eigenschappen. Integendeel. Deze kleine insluitsels worden bovendien beschouwd als onderdeel van het karakter van een echte edelstenen.

 

Oorsprong smaragdgroene sieraden.

Sieraden met de maandsteen smaragd hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid.
Smaragden edelstenen werden namelijk al in 330 voor Christus in Egypte gedolven. Cleopatra is misschien wel de beroemdste historische figuur die smaragdgroene edelstenen koestert. Smaragden werden in de middeleeuwen beschouwd als de stenen van liefde en geluk. Ze zijn dan ook nog steeds populair als symbool van rijkdom, schoonheid en liefde.
Of het nu een middelpunt van een kroonjuwelen collectie is of een favoriet van Indiase sjahs. Men versierde met prachtige groene smaragdstenen hun ringen, halskettingen, armbanden en kronen. Smaragden brengt men allang niet meer alleen in verband met royalty’s maar ook met status.

Velen beschouwen smaragd bovendien als het symbool van wedergeboorte. Smaragd vertegenwoordigt daarnaast geluk, jeugd, balans, groei, vrede. Wie kan daar nu niet beetje extra van gebruiken?

Maandsteen mei.

Zoek je iets speciaals om toe te voegen aan je collectie? Dan moet de maandsteen van de maand mei zeker bovenaan je lijst staan. Smaragdgroene sieraden zijn een populaire keuze voor vrouwen die hun individualiteit willen uiten.

A Star is born.

Ben jij net als Adèle, Audrey Hepburn, Cate Blanchett, Janet Jackson en Riet:-) in mei geboren?
Je bent gezellig, vrolijk en grappig. Als rasechte optimist heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. Je bent gul, en trouw; een fantastische vriendin waar je altijd op kunt rekenen.
Met jouw sterke wil, ambitie en doorzettingsvermogen kun je ook op het zakelijke vlak veel bereiken.