De bijzondere kenmerken van edelstenen en parels als een vingerafdruk

Bijzondere kenmerken van edelstenen en parels. Oneffenheden, kleur- en vorm verschillen zijn feitelijk dé vingerafdruk van een parel of edelsteen.
Iedere parel en edelsteen heeft zijn eigen unieke structuur. Je ziet er dus nooit twee die precies hetzelfde zijn. Een edelsteen of parel met onzuiverheden en insluitsels kan eigenlijk als een perfect exemplaar worden beschouwd. Samengevat: het zijn ook tekenen van echtheid.

De perfecte imperfectie van een edelsteen Iedere edelsteen heeft een eigen unieke kleur, schoonheid en eigenschap. Omdat het natuurproducten zijn, zijn niet alle edelstenen perfect en identiek. Dat maakt een edelsteen nu juist zo fascinerend en bijzonder.

Schoonheid uit de natuur

Bijzondere kenmerken van edelstenen.
Wanneer de meeste mensen aan sieraden denken, denken ze aan goud, zilver en natuurlijk edelstenen.  Deze edelstenen vormen dan ook steeds weer de basis van iedere sieradencollectie bij PimpsandPearls. Edelstenen zijn er in verschillende kleuren en maten. Iedere steen heeft bovendien zijn eigen unieke eigenschappen.

Handmade en duurzaam

Alle collecties met edelstenen maken we bij PimpsandPearls met de hand. Dit alles in ons eigen atelier, door onze enorm ervaren en zeer vakkundige medewerkers. Daarnaast werken we samen met kleine lokale ambachtelijke ateliers zoals bijvoorbeeld op Bali.

Wij vinden het ook erg belangrijk om onze edelstenen in te kopen bij gerenommeerde en eerlijke leveranciers. Zij voelen net als wij die verantwoordelijkheid en respect voor de natuur.  Onze verantwoordelijke leveranciers zien erop toe dat de stenen ethisch worden verkregen.

Kortom, onze unieke handgemaakte sieraden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes van Monique én de natuur. Bekijk ze hier.