Deze bergkristal edelsteen sieraden zijn handgemaakt speciaal voor jou.

Deze edelsteen heeft een lange en glansrijke geschiedenis.
Vanaf de oudheid was bergkristal al erg populair vanwege zijn glinsterende schoonheid, De naam is afkomstig van het Griekse Krystallos. Zij dachten namelijk dat het versteend ijs was. De steen is zo doorzichtig als glas met vaak ingesloten piepkleine luchtbelletjes. De kristallen breuklijntjes van bergkristal kunnen soms ook duidelijk zichtbaar zijn. Deze karakteristieke eigenschappen maken iedere sieraad met bergkristal uniek en daarom ook zo geliefd.

Rond 4000 bc. gebruikten Tibetaanse Sjamanen bergkristal al als helende amuletten tegen allerlei kwalen. Later namen ook de Romeinen bergkristal mee op reis als bescherming tegen ziektes onderweg. Daarnaast zou de steen er voor zorgen dat de reizigers nooit zouden verdwalen.
Door de eeuwen heen inspireerde bergkristal ontwerpers om prachtige voorwerpen te maken.
Denk aan sierlijke reukflesjes voor water uit het Midden Oosten, de voorloper van ons huidige parfumflesje. Maar ook siervoorwerpen van bijvoorbeeld goudsmid Fabergé zoals het beroemde Winter Egg tot moderne hedendaagse armbanden, kettingen en oorbellen. Tegenwoordig zijn sieraden van bergkristal namelijk ook nog steeds een enorm populaire keuze.

Schitterende Bergkristal

Zo helder als glas, kleurloos of licht doorschijnend maar soms ook met luchtbelletjes of breuklijntjes.
Dit zijn onder andere de kenmerken voor de prachtige bergkristal edelsteen uit de kwartskristal familie. Er is geen bergkristal gelijk van vorm of uiterlijk.
Bergkristal wordt op meerdere plaatsen ter wereld gevonden. Vindplaatsen zijn bijvoorbeeld in Brazilië, Madagaskar en de VS maar ook dichter bij huis zoals Frankrijk en Oostenrijk.

De bergkristal edelsteen is niet alleen de traditionele geboortesteen van de maand april maar ook een echte gelukssteen. Deze kristal kan je namelijk op meerdere manieren geluk brengen. Door de genezende energie helpt deze steen tegen allerlei kwaaltjes. Hierdoor vindt je balans, innerlijke rust en bevordert het optimistische gevoelens. Kortom: The Master Healer

 

The Master Healer
Bergkristal staat bekend om zijn positieve energie, helende eigenschappen en stralende schoonheid. De genezende energie helpt tegen allerlei kwaaltjes zoals bijvoorbeeld misselijkheid. Ook werkt de steen zuiverend, vitaliserend en pijnstillend. Hierdoor vindt je balans, innerlijke rust en bevordert het optimistische gevoelens. Draag een bergkristal sieraad en vergroot je geluk!