Deze edelsteen heeft een lange en glansrijke geschiedenis.

Vanaf de oudheid was bergkristal al erg populair vanwege zijn glinsterende schoonheid, De naam is afkomstig van het Griekse Krystallos. Zij dachten namelijk dat het versteend ijs was. De steen is zo doorzichtig als glas met vaak ingesloten piepkleine luchtbelletjes. De kristallen breuklijntjes van bergkristal kunnen soms ook duidelijk zichtbaar zijn. Deze karakteristieke eigenschappen maken iedere sieraad met bergkristal uniek en daarom ook zo geliefd.

Rond 4000 bc. gebruikten Tibetaanse Sjamanen bergkristal al als helende amuletten tegen allerlei kwalen. Later namen ook de Romeinen bergkristal mee op reis als bescherming tegen ziektes onderweg. Daarnaast zou de steen er voor zorgen dat de reizigers nooit zouden verdwalen.
Door de eeuwen heen inspireerde bergkristal ontwerpers om prachtige voorwerpen te maken.
Denk aan sierlijke reukflesjes voor water uit het Midden Oosten, de voorloper van ons huidige parfumflesje. Maar ook siervoorwerpen van bijvoorbeeld goudsmid Fabergé zoals het beroemde Winter Egg tot moderne hedendaagse armbanden, kettingen en oorbellen. Tegenwoordig zijn sieraden van bergkristal namelijk ook nog steeds een enorm populaire keuze.

Sieraden van Bergkristal: onze tips

Bergkristal edelsteen, april & positief.

Deze edelsteen is een uitstekende keuze voor sieraden vanwege de helderheid en transparantie.
Dit maakt bergkristal dan ook zeer veelzijdig en tijdloos.
Zoek je iets speciaals om te dragen bij een speciale gelegenheid? Wil je gewoon wat sprankeling toevoegen aan je dagelijkse look? Bergkristalsieraden zijn perfect voor jou! Door de transparante look kun je de sieraden bij iedere kleur dragen. Niet alleen bij een chic jurkje, maar ook op een casual outfit. Bovendien geven ze een rustige uitstraling.

Koop één goede basis ketting, bijvoorbeeld een edelstalen Jasseron in zilver of goud.
Combineer deze steeds met een andere hanger. Zo gebruik je de ketting steeds weer op een andere manier. Creëer daarmee iedere keer een nieuwe look.

 

The Master Healer

Bergkristal staat bekend om zijn positieve energie, helende eigenschappen en stralende schoonheid. De genezende energie helpt tegen allerlei kwaaltjes zoals bijvoorbeeld misselijkheid. Ook werkt de steen zuiverend, vitaliserend en pijnstillend. Hierdoor vindt je balans, innerlijke rust en bevordert het optimistische gevoelens. Draag een bergkristal sieraad en vergroot je geluk!

Jarigen in april.

De geboortesteen van april, de bergkristal, is net zo sprankelend als jij.
Je bent energiek, positief en actief van aard. Met jouw enthousiasme, passie en zorgzaamheid, ben je een loyale en genereuze vriendin. Met jou ‘never a dull moment’!
Wat werk betreft ben je met jouw ambitie en vasthoudende karakter een geboren leider.

Bergkristal edelsteen, april & positief.

Star power – Star sign

Enkele beroemde in april geboren dames zijn Saskia Noort, Kate Hudson, Jennifer Garner, Penelope Cruz en Michelle Pfeiffer.
Jouw sterrenbeeld is Ram de vurige, gepassioneerde doorzetter of Stier met een voorliefde voor de fijnere dingen in het leven.

Bekijk hier onze schitterende sieraden met Bergkristal.