Deze maand staan de Aquamarijn oorbellen in de spotlight

Aquamarijn oorbellen: de steen van de maand maart. Iedere maand heeft zijn eigen edelsteen voor de maand maart is dat de Aquamarijn. Maart staat ook voor het waterteken Vissen, dus water speelt een grote rol bij deze steen.
Ken jij de geweldige kenmerken van een aquamarijn al? Lees er meer over in deze blog.

 

Aquamarijn sieraden, van hemelsblauw tot zeegroen

Aquamarijn is een betoverende blauwgroene edelsteen. Deze prachtige pastelkleurige edelsteen is al eeuwenlang een modieuze favoriet. Dit vanwege de fantastische kleur en unieke kenmerken. Een interessant aspect van Aquamarijn is namelijk dat de kleur ervan verandert, afhankelijk van vanuit welke hoek je ernaar kijkt. De bleke blauwtinten kunnen variëren van helder turkoois tot diep marineblauw. Ook zie je blauwgroene en blauwgrijze tinten.

Met Aquamarijn oorbellen maak je maximaal gebruik van deze bijzondere eigenschap. Omdat je oorbellen continu in beweging zijn zullen je Aquamarijn oorbellen alle blauwtinten aannemen.

In de steen zitten bovendien soms witte en grijze insluitsels. Dit zijn allemaal kleine kristalletjes. Door dit spectrum aan blauwkleuren kun je de edelsteen gemakkelijk in elke garderobe toepassen.

Sieradenmakers, zoals wij bij PimpsandPearls, gebruiken dan ook graag Aquamarijn oorbellen vanwege het brede scala aan blauw tinten.

Bekijk ook eens alle Aquamarijn sieraden via Linktr.ee op het instagram profiel van PimpsandPearls.

 

The Sea Stone en de geschiedenis van de Aquamarijn

Aquamarijn is echt een adembenemende edelsteen. De naam Aquamarijn stamt van het Latijns. Het woord ‘Aqua Marina ’betekend namelijk zeewater. De steen lijkt dan ook echt op de helder blauwe kleuren van de Middellandse Zee. Aquamarijn staat eveneens bekend als de mermaid’s treasure. Met een paar Aquamarijn oorbellen waan je je zo aan de Middellandse Zee.

Deze edelsteen heeft namelijk een lange en interessante geschiedenis. Dit ‘juweel van de zeeman’ kent zijn oorsprong al bij de Grieken, Egyptenaren én Romeinen. Verondersteld werd dat ze zeelieden bescherming bood tegen ruwe zeeën. Amuletten, talismannen en sieraden met de Aquamarijn steen brachten veiligheid, bescherming (tegen bijv. zeeziekte) en zouden de visvangst bevorderen.

 

Wat doet Aquamarijn voor jou?

Allereerst is het de steen van troost. Niet alleen brengt hij rust en vermindert stress maar zorgt ook voor helderheid en kalmeert. Voel je dan ook volledig in balans met deze natural beauty. Daarnaast bevordert Aquamarijn de creativiteit. Een fantastische steen, daarom staan de Aquamarijn oorbellen deze maand dan ook in de spotlight.

Edelstenen en fashion, de Aquamarijn oorbellen in de spotlight

Sinds kort rekenen wij tot één van onze nieuwste verkooppunten Metamorfose in Arnhem. Eigenaresse en Personal stylist Anneke geeft je graag een aantal tips. Bijvoorbeeld hoe je de prachtige zee blauwe Aquamarijn oorbellen, armband of ketting in jouw garderobe als beste kan toepassen. Lees hieronder de stylingtips van Anneke:

“De kleur van de Aquamarijn is een kleur in de “waterfamilie” en daardoor een heel flexibele kleur. Omdat het natuurstenen zijn, oogt de éne steen wat blauwer of groener dan de andere. Hij doet het fantastisch met warme aardetinten én met andere kleuren uit de natuur. Neem dan beige en bruintinten. Hou je van neutrale kleuren? Maak dan een supercombinatie met grijstinten en wit. Zoals op een wit shirt met een grijze blazer en grijze of blauwe spijkerbroek. En wil je helemaal in lentesferen komen? Combineer de Aquamarijn dan met de nieuwe pasteltinten zachtgroen of lila en zachtgeel (zie ook fotootje).  En wil je meer ton-sur-ton, hou het dan bij een kleur die al dicht bij de Aquamarijn ligt: blauw en groenblauw. Heerlijk combineren dus met deze steen.”

 

Ben je door het lezen nieuwsgierig geworden naar deze blauwe schoonheid? Kijk hier voor alle Aquamarijn sieraden.